Gastronómia a hotelové reštaurácie
Gurmánske zážitky sú neoddeliteľnou súčasťou pobytu v hoteli Lupaia. Vychutnajte si to najlepšie, čo ponúka toskánska kuchyňa, v obklopení nádhernej krajiny a rozšírte svoje kulinárske obzory. Miestna kuchyňa je každý deň zásobovaná tými najčerstvejšími sezónnymi produktmi z regiónu, ako je ovčí syr z mliekarne Cugusi či hovädzie mäso od miestneho mäsiara Belliho. Hotelová záhrada s ovocnými stromami plodí čerstvé moruše, figy, slivky, dule aj granátové jablká a ostatnú zeleninu pestuje sused Nevio. Hríbiky a hľuzovky pochádzajú z neďalekých lesov a bio olivový olej sa pripravuje výhradne z olív vypestovaných na hotelovom pozemku.
Raňajky
V tomto butikovom hoteli nenájdete žiadne obyčajné bufetové stoly. V rámci à la carte menu si môžete na raňajky objednať čokoľvek, na čo máte práve chuť. Od rána sa miestnou reštauráciou šíri lákavá vôňa čerstvého chleba a pečiva, zatiaľ čo kuchári pripravujú domáce vajíčka a čerstvé ovocie z hotelových záhrad. Raňajky sa podávajú v priestoroch reštaurácie a na slnečnej terase obklopenej pestrofarebnou záhradou.
Obedy
Ľahký obed si môžete vychutnať kdekoľvek v areáli hotela - v reštaurácii, pri bazéne, vo vašej izbe alebo uprostred záhrady. Pestrá ponuka zahŕňa svieže šaláty, domácu piadinu, rôzne domáce cestoviny či sendvič z placatého chleba, ktorý pochádza z domovského regiónu miestneho šéfkuchára, Emilia-Romagna.
Služba Concierge
Hostia majú k dispozícii službu WhatsApp Concierge, cez ktorú si môžu kedykoľvek počas dňa objednať niečo dobré. A ak patríte k milovníkom talianskeho gelata, môžete sa tešiť na niekoľko tradičných príchutí aj niektoré neobvyklé, ako je melón alebo sicílske mango.
Večera
Zlatým klincom dňa je veľkolepá večera so štyrmi chodmi, ktorá sa podáva v unikátnom prostredí typickej toskánskej reštaurácie s veľkým krbom a otvorenou kuchyňou. Večer tu plápolá svetlo sviečok a na letnej oblohe nad vonkajšou terasou sa trblietajú hviezdy. Ak chcete zažiť niečo špeciálne, zarezervujte si vináreň alebo súkromnú záhradnú terasu pre romantickú večeru vo dvojici. Šéfkuchár Andrea a jeho zástupca Luca každé ráno predstaví večerné menu, ktoré je vždy zamerané na tradičné talianske jedlá ako napríklad dusené hovädzie na víne, šalát z holubích pŕs či ručne vyrábané tagliolini s hľuzovkami. Každý piatok sa podávajú pokrmy z čerstvých morských úlovkov z Tyrhénskeho mora. Pokiaľ máte nejaké špeciálne diétne požiadavky, miestny tím vám ochotne ponúkne vhodnú alternatívu.
Kokteilový bar a vináreň
Navštívte malý, ale úplne dokonalý bar Lupaia zasadený do malebnej zvlnenej krajiny, ktorá je domovom slávnej odrody Vino Nobile di Montepulciano a legendárnych viníc Brunello di Montalcino. Miestna vínna pivnica však zahŕňa aj menej známe skvosty spolu s vínami Super Tuscans. Každý deň miestni someliéri vyberajú vhodné vína k večernému štvorchodovému menu alebo vám pomôžu vybrať víno podľa vašich preferencií a nechajú ho pred večerou odborne vydýchať alebo vychladiť. V bare sa tiež podávajú špeciálne verzie florentského Negroni, ktoré pripravuje miestny barman Silvio. Ochutnajte napríklad Negroni miešané s vermútom Chianti a toskánskym botanickým ginom Sabatini, pikantné a osviežujúce Orange Negroni s kôrou zo sicílskych pomarančov alebo jemne sladkastej Vintage Negroni zrejúcej mesiac v sude Vin Santo.