Gurmánske zážitky

Gurmánske zážitky

Gurmánske zážitky

Rýchla kalkulácia hotela

OZEN Life Maadhoo

Odlet
Noci v hoteli
Destinace
OZEN Life Maadhoo
Hotel

Pro hotel OZEN Life Maadhoo není dostupná online kalkulace. Cenu Vám rádi sdělíme na vyžádání – prosím vyplňte svůj požadavek v kontaktním formuláři. Detail hotelu OZEN Life Maadhoo.

Typ izby
Strava

Letecká společnost
Bonus
CZK
EUR
Počítame cenu Vášho zájazdu. Vyčkajte prosím.
Počítame cenu
Vášho zájazdu.
Vyčkajte prosím.

 

Chcete na cestách rozmaznávať nielen seba, ale aj svoje chuťové poháriky? Namiešame pre Vás koktail nevšedných kulinárskych zážitkov. Ochutnáte špičkovú gastronómiu v reštauráciách s michelinskou hviezdou, necháte si na grile pripraviť vlastný rybársky úlovok, zažijete romantiku v reštauráciách plávajúcich nad vodou. Či už preferujete každodenné gurmánske hody alebo zdravý jedálniček zostavený na mieru, garantujeme Vám, že s nami si pochutnáte.

Čo by to bolo za dovolenku bez vynikajúceho jedla, lahodných nápojov a kvalitného vína v dobrej reštaurácii? Také momenty sú skrátka nezabudnuteľné.

Každý kraj na svete má svoje charakteristické jedlá, ktoré odrážajú ich kultúru, prostredie, dômyselnosť a hodnoty. Poďte s nami ochutnať svet!

 stranky-novy-web-005.jpg
 

 

Maurícius

Na to, že je Maurícius pomerne malým ostrovom s iba jedným miliónom populácie, má neuveriteľne bohatú a rozmanitú gastronómiu, ktorú ovplyvňuje rôznorodosť maurícijských obyvateľov. Zmes indického korenia, miestne ryby a dary mora, to všetko ovplyvnené čínskou, francúzskou a africkou kuchyňou. Najbežnejším chodom tu sú ryby a plody mora, ktoré sa k vám na tanier dostanú zaručene čerstvé. Veľkým favoritom je mečúň, ďalej mušle, chobotnice, krevety, homáre, apod. Národným nápojom je rum, ktorého výroba má na Mauríciu veľmi dlhú tradíciu. Medzi miestnymi je obľúbeným nápojom aj čaj, ktorý vás v horúcich dňoch krásne osvieži. Poďte s nami na Maurícius, objavte tento úžasný ostrov aj jeho rozmanitú kuchyňu. Naše špecialistky vám odporučia tie najlepšie reštaurácie, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť.

stranky-novy-web-004.jpg 
 

 

Trou aux Biches Beachocomber*****+

Trou aux Biches reštaurácie boli zariadené tak, aby čo najviac ťažili z príjemného počasia, ktoré prevláda na severo-západe. Hotel má v ponuke 6 reštaurácií s jediným cieľom - najvyššia kvalita stravovania na Mauríciu. Reštaurácie sú zamerané na špeciality z celého sveta, ktoré Vám pripravia svetovo uznávaní šéfkuchári. V Trou aux Biches kuchyňa znamená rôznorodosť ponúkajúca hosťom špičkové stravovanie s mnohými štýlmi jedál a obmeňujúcim sa menu, ktoré Vás každý deň prekvapí niečím iným.

JW Marriott*****+

JW Marriott je zdrojom potešenia pre všetkých gurmánov, ktorí na Maurícius prileteli za kulinárskymi zážitkami. Šesť reštaurácií pod pevnou rukou vychvaľovaného šéfkuchára Dominiquea Blaise Vám predstaví množstvo gastronomických vplyvov, ktoré sem cez Indický oceán dorazili. Hostia sú pozývaní k ochutnávkovej ceste naprieč reštauráciami, ktoré ponúkajú francúzsku a maurícijskú kuchyňu, ale aj korenené indické jedlá, arómu juhovýchodnej Ázie alebo jednoduchú sviežosť japonskej gastronómie.

 

Maldivy

Tradičnej maldivskej kuchyni vládnu základné prvky a ich variácie – a to kokos, ryba, ryža, sladké zemiaky, apod. My vás pozývame nielen na tuniakové steaky a kuracie karí, ale aj do TOP svetových reštaurácií ocenených Michelinskou hviezdou. A čo tak večera šesť metrov pod hladinou mora? Nezabudnuteľný zážitok!

 

Velaa Private Island - Tavaru Tower

Vo fascinujúcom Tavaru Tower sa nachádza reštaurácia v japonskom štýle spolu s vínnou pivnicou.

Conrad Rangali Island - Ithaa

Tento rezort je známy po svete svojou jedinečnou podmorskou reštauráciou Ithaa. Reštaurácia, kam hostia nechodia iba kvôli skvelému jedlu, ale predovšetkým kvôli nezabudnuteľnému zážitku. Večerať uprostred koralového útesu, kde ryby nazerajú stolujúcim do tanierov, sa vám totiž nepošťastí každý deň.

Atmosphere Kanifushi - Just Veg

Ako prvá na Maldivách, vám Atmosphere Kanifushi predstavuje čisto vegetariánsku reštauráciu Just Veg. Pochutnáte si tu na vegetariánskej strave zo Stredomoria, Arábie i Indie.

Constance Moofushi - Manta

Hlavnou reštauráciou rezortu je Manta s piesočnatou podlahou a plochou rozšírenou nad vodnú hladinu. Krásnu vínnu pivnicu tu ponúka široký výber delikátnych vín, z ktorého si hostia môžu podľa ľubovôle vyberať alebo si nechať niektoré víno odporučiť someliérom.

 

Seychely

Symbolom seychelskej kuchyne je ryba. Pochutnáte si na najrôznejších druhoch, s najrôznejšími prílohami. A nedá sa proti tomu nič namietať. Veď na Seychelách sa vám každé rybie sústo doslova rozpustí na jazyku. Vyskúšať môžete aj žraloka, napríklad zabaleného v banánovom liste. Milovníci morských plodov budú Seychely považovať za svoj raj. Homáre, kraby, chobotnice, mušle, to všetko na dennom jedálničku. Seychely tiež prekypujú tropickým ovocím, ako je mango, banány, papája, kokosové orechy, grepy, ananás alebo karambola. Zmiešané s korením tvoria vynikajúci doplnok ku každému jedlu. Vynikajúci pokrm potom môžete zapiť kokosovým mliekom alebo ovocnými šťavami.

Thajsko

Pre mnoho návštevníkov je jedlo jedným z hlavných dôvodov, prečo navštíviť tento exotický kraj. Thajská kuchyňa je jednou z najkomplexnejších a najdokonalejších na svete. Vytvára ju množstvo fascinujúcich ingrediencií a vplyvov. Pochutnáte si tu na sladkej alebo pikantnej voňavej ryži, grilovanom kuracom mäse, varenej zelenine, kari polievke alebo na koláčikoch z lepkavej ryže s melónovou šťavou a posypaných palmovým cukrom. Od jednoduchého občerstvenia až po večeru s niekoľkými chodmi. Thajsko je gastronomickým rajom. Príďte si kúsok odhryznúť.

Hotel Rayavadee *****

Cena od 266 EUR os./noc

Lokalita: Thajsko, Krabi, Phra Nang Beach | Mapa

Strava: Raňajky, Polpenzia, Plná penzia

Inšpekcia: 2024, Katarina Kaprálová, +421 948 960 122

Exotický rezort v prírodnom štýle

9.5 / 10

ZOBRAZIT

Bali

Indonézia je preslávená svojou kuchyňou, ktorá odráža vplyv tradičných miestnych kultúr: moslimskej a hinduistickej. Základom miestnych jedál je ryža, ktorú miestni konzumujú ako súčasť všetkých jedál dňa vrátane raňajok. Národnou špecialitou je jedlo príbuznej španielskej paele: tzv. nasi goreng, ryža opekaná so zeleninou, mäsom, vajcom a rôznymi druhmi korenia. Obľúbenou prílohou k ryži sú rôzne druhy tzv. curries, mäsa alebo zeleniny v aromatickej omáčke. Ďalšou miestnou špecialitou je pečené prasiatko (babi guling). Indonézska kuchyňa tradične využíva korenie a pálivé prísady ako cesnak, chilli a zázvor.

St.Regis - reštaurácia Dulang

Toto autentické indonézske miesto Vás ohromí svojimi tradičnými interiérmi a predovšetkým miestnymi pokrmami ako jamu s bylinkami podľa rodinného receptu. Tá najlepšia indonézska kuchyňa poteší Vaše chuťové poháriky. Potom si môžete dať tradičný nápoj Brem alebo šálku slávneho Kopi Luwak („šampanské kávy“).

BVLGARI - Sangkar Restaurant

Vďaka svojej mimoriadnej polohe na okraji útesu a elegantnej neformálnej atmosfére si užijete tie pravé gurmánske okamihy, ktorých hlavné kúzlo sa skrýva v menu medzinárodných špecialít, ktoré je kreatívne spojené s typickými indonézskymi pokrmami.

Maya Ubud - Maya Sari Asiatique

Maya Sari Asiatique je inovatívnou ázijskou reštauráciou, ktorá ponúka autentický štýl teppanyaki. Menu zahŕňa špeciálne regionálne pokrmy z Thajska, Číny, Japonska, Indie a samozrejme z Indonézie.

 
 

Destinácie sme precestovali. Poskytneme Vám osobné rady.