Gastronómia a hotelové reštaurácie
Gastronómia v rezorte Lindos je zážitok vytvorený pre „bon vivant“, alebo hostí, ktorí si radi užívajú život a luxus. Miestna gastronomická scéna je naozaj kvalitná a nemusíte sa báť, že by ste boli z nejakého pokrmu sklamaní. Vydajte sa tak na dobrodružnú cestu za poznaním všetkých chutí Grécka, Stredomoria a Ďalekého Východu. Tešiť sa môžete na zaujímavé recepty, starostlivo vybrané ingrediencie a moderné techniky varenia.
Terra Mare
Od úsvitu až do západu slnka sa v hlavnej hotelovej reštaurácii Terra Mare servírujú chutné pokrmy, ktoré vám nielen dodajú dostatok energie pre všetky vaše dobrodružstvá, ale hlavne očaria svojou delikátnou chuťou. Začnite každé ráno výdatnými raňajkami v gréckom štýle, ktoré sa nesú v jedinečnej atmosfére, ktoré im dodáva hlavne to, že sú pripravované priamo pred vašimi očami. Svoj deň potom určite zakončite zase tu a užite si výborné pokrmy a tematické večery (ázijský, taliansky, grécky, orientálny, medzinárodný, rybie špeciality a gala). Uvítací drink sa podáva 3x týždenne. Otváracia doba: 7:00 - 10:30, 19:00 - 21:30.
Thalatta Fine Dinning Restaurant
Objavte tradičnú gastronómiu Dodekanského regiónu, Grécka a celého stredomoria v reštaurácii Thalatta Fine Dining. Pochutnať si tu môžete na generáciami preverených receptoch z gréckej kuchyne, ktoré sú vylepšené o moderné nápady miestnych šéfkuchárov. Pokrmy sú pripravované z tých najčerstvejších ingrediencií, mäsa a rýb od miestnych dodávateľov. K jedlu si potom nezabudnite dať niektoré z výborných vín, ktoré sú odoberané od miestnych vinárov. Pri jedle si potom môžete užívať romantický výhľad na záliv Vlycha. Otváracia doba: 19:30 - 22:30 (posledná objednávka 22:00)
Agistri
Úlovok dňa! to je zážitok, ktorý zažijete v reštaurácii Agistri. Môžete sa tešiť na čerstvo chytené ryby, kalamáre, chobotnice a množstvo ďalších morských plodov. Tradičné grécke jedlá pripravované rezortným kuchárom. Otváracia doba: 19:30 - 22:30 (posledná objednávka 22:00)
La Cucina
Buon Appetito! V tejto talianskej reštaurácii budete mať možnosť ochutnať domáce cestoviny, rissoto, čerstvé antipasto a šaláty, či pravú taliansku pizzu. Otváracia doba: 19:30 - 22:30 (posledná objednávka 22:00)
Acqua e Sale
Užite si tie najlepšie jedlá medzinárodnej kuchyne v kúzelnom prostredí reštaurácie Acqua e Sale. Tešiť sa môžete na vynikajúce pokrmy, ktoré vo vás prebudia spomienky na tie najkrajšie roky, ktoré ste zažili. V ponuke nájdete najmä letné hlavné jedlá, šaláty a ľahké desiaty. Otváracia doba: 12:00 - 18:00 (posledná objednávka 17:30).
Yume mou
Zažite pravú večeru omakase, čo vo voľnom preklade znamená „výber je na vás!“. Pri tomto japonskom spôsobe stolovania sa môžete tešiť na to, že nielenže uvidíte šéfkuchári priamo pod ruky, ale zároveň sa s ním môžete rozprávať, pretože vašu večeru bude pripravovať priamo pri vašom stole. Otváracia doba: 19:30 - 22:30 (posledná objednávka 22:00)
Takara
Sawadee Ka, vitajte na nezabudnuteľnej ceste ázijských vôní a chutí s výberom thajskej, japonskej a orientálnej kuchyne v tejto ázijskej reštaurácii. Rozhodne si nenechajte ujsť ľadovo vychladenú zmrzlinu z lichi a panáka sake. Otváracia doba: 19:30 – 22:00.
Atmos Sky Lounge
Niekto tomu hovorí okrúhlice, niekto šiša a iný zase vodná fajka. Jedno je ale isté, tento rituál si musíte vyskúšať v Atmos Sky Lounge, kde sa úplne uvoľníte vďaka relaxačným vankúšom a výhľadu na bledomodré nebo a záliv Vlycha. Otváracia doba: 19:30 – 23:00 (posledná objednávka 22:30). Otváracia doba záleží na počasí.
Blanc de Blancs
Salónik Blanc de Blancs nájdete v hlavnej budove rezortu. Iste tu oceníte priestrannú terasu, z ktorej budete mať krásny výhľad na trblietajúce sa more, vďaka čomu bude váš večer s ľadovo vychladeným kokteilom či mokktejlom (nealkoholickým kokteilom) v ruke v Blanc de Blancs naozaj výnimočný. Otváracia doba: 10:00 - 00:00
In Room Dining
Hotel Lindos Grand ponúka svojim hosťom aj možnosť stravovania na izbe 24/24. Začnite svoj slnečný deň zdravými alebo americkými raňajkami podávanými v pohodlí vašej izby od 7:00 do 11:00. Následne si môžete dopriať lahodné predjedlá, hlavné jedlá a šaláty až do 22:30, a potom, až do rána je tu pre vás pripravené menu vybraných menších pokrmov a šalátov.
Esplendido
Oddýchnite si v salóniku Esplendido a doprajte si množstvo cigár ako Churchill, Montecristo, Davidoff alebo Romeo&Juliet. Nesmie chýbať ani sladová škótska či brandy. Otváracia doba 19:00 - 23:00
Enoteca Da Giovanni
Ideálne miesto pre súkromné stretnutia, ochutnávky vín a večere. Ochutnajte vína z Grécka, Talianska, Španielska, Čile, alebo dokonca z Južnej Afriky a Nového Zélandu, doplnené širokou ponukou za studena podávaného mäsa a syrov. Otváracia doba: 19:30 - 22:00 (posledná objednávka 21:15)
Stolovanie na izbe
Začnite Váš sluný deň zdravými či pravými americkými raňajkami podávanými od 7:00 - 11:00 z pohodlia Vašej izby. Do 22:30 si môžete vyberať z rozmanitej ponuky predjedál, hlavných jedál, či šalátov. Po tejto hodine si môžete dopriať rôzne malé občerstvenia až do 7:00. Táto služba je teda dostupná 24 hodín denne.
Dress Code:
Páni sú žiadaní aby počas večere nosili dlhé tepláky vo všetkých A la Carte reštauráciách. V reštaurácii Terra Marre môžete večerať s klasickými kraťasmi či bermudmi. Prosíme majte na pamäti, že papuče a tielka sú pri večeri zakázané vo všetkých reštauráciách.
Stretnite miestneho šéfkuchára
Šéfkuchár Manousakis sa narodil a vyrástol priamo na ostrove Rhodos. Svoju kariéru začal v hotelovom a turistickom inštitúte Le Monde, čo je prvotriedna grécka inštitúcia (škola) sústrediaca sa na gastronómiu. Po svojom štúdiu sa vydal do Francúzska, kde sa učil v škole varenia Le Cordon Blue v Paríži. Po Francúzsku nasledovalo Japonsko, v ktorom získal diplom na tokijskej sushi akadémii. Manousakis ďalej absolvoval napr. tréning Alain Ducasse Recontres, tri Michelinské programy a certifikát z prípravy vegánskych pokrmov z akadémie Joia.
Jeho kariéra, počas ktorej varil v renomovaných hoteloch a destináciách, vrátane The Robinson Club na Kréte a vo Švajčiarsku, Rodos Park Suites & Spa, Kastellorizo Tavern v Aténach a mnohých ďalších, trvá už viac ako dvadsať rokov.