Gastronómia a hotelové reštaurácie
Tesná blízkosť Indického oceánu k hotelu umožňuje návštevníkom vychutnať si najčerstvejšie ryby zakúpené od miestnych rybárov. Ponúka sa aj možnosť, aby ste si kúpili ryby sami na pláži alebo na miestnom trhu a potom ich nechali uvariť podľa Vášho želania.
Kanic červený, kanic malý, šproty a tuniak sú najhojnejšími úlovkami v okolí Wadduwa. Kúsok ďalej na juh zahŕňajú úlovky napríklad homáre, makrely a iné živočíchy oceánu. Jahňacie a kačacie mäso sa dováža z Nového Zélandu, kým hovädzie pochádza z Austrálie. Hotel sa pýši miestnou udržateľnosťou a iným než červeným mäsom, ktoré hrá v tunajšej kuchyni veľkú rolu, zásobujú veľkú časť ostrova na miestnej úrovni.
Pokiaľ ide o ovocie a zeleninu, potreba dovozu nie je tak celkom na mieste. Vďaka ôsmim klimatickým zónam sa na ostrove pestuje veľké množstvo rozmanitých druhov ovocia a zeleniny. Ananás, mango, papaya, mangostany a kokosové orechy patria medzi najhojnejšiu a dobre známu súčasť srílanskej vegetariánskej stravy. Ďalej lákavé a možno menej známé pochúťky, ako je okra a žakie čakajú na tých, ktorí chcú rozšíriť svoju paletu chutí.
Domáca pekáreň je vrcholom hotelovej kuchárskej skladačky. Čerstvo upečený chleba sprevádza všetky pokrmy. Dôraz je kladený na rozmanitosť ponuky pokrmov, ktoré sú podávané s chlebom a zdobia jedálenské stoly mnohých juhovýchodných ázijských a tiež európskych krajín. Miestna kuchyňa sa nebomedzuje len na jeden štýl varenia a snaží sa vytvoriť niečo nové a vzrušujúce, čo Vaše chuťové poháriky znamenito ocenia.
The Pavilions Restaurant je tak malebné prostredie, aké si len viete predstaviť. Vychutnáte si tu naozaj nezabudnuteľné jedlo, ktoré kombinuje bohaté miestne produkty s niektorými najlepšími surovinami z celého sveta. Šéfkuchár a jeho rozsiahly tím spolu s epikurejskými vlastníkmi vytvorili ponuku plnú citu, kreativity a chuti, ktorá bude výzvou a poteší nejedného labužníka.
Reštaurácia je nasmerována na západ a nachádza sa nad barom Amritha. Jeden z hlavných konceptov hotelového priestoru dodržuje diskrétnosť a bohatosť zariadenia a pri zvodnom nočnom osvetlení či prirodzenej harmónii cez deň vytvára skutočne romantické prostredie s výhľadom na palmovú záhradu a lesknúci sa Indický oceán, pričom Vašu pozornosť od vychutnávania jedla a vína občas odpúta tropické vtáctvo alebo prichádzajúca rybárska loď. O čerstvosti pokrmov svedčí menu, ktoré sa obmieňa každý deň. Po príchode do reštaurácie sa Vás spýtajú, či si nesadnete s miestnym šéfkuchárom, čo Vám dá možnosť prebrať s ním Vaše kulinárske požiadavky a očakávania. Nevtieravá interakcia medzi hosťami a personálom patrí k srdcu hotelovej etiky a Vy tak môžete pomôcť nášmu kuchárskemu tímu prekonať Vaše chuťové očakávania.
Pokiaľ Vám vyhovuje absolútne súkromie, šéfkuchár príde priamo do Vašej vily, pri varení vytvorí príjemné domáce prostredie a Vy si pochutnáte na vynikajúcom jedle, či už z menu, pri grilovaní či vlastnom kuchárskom umení a pritom Vás šéfkuchár zavedie na dobrodružnú cestu najrôznejšími ingredienciami dostupnými vo Vašej kuchyni. Samozrejme existuje možnosť vziať si jedlo k bazénu, na pláž alebo na odľahlý kút záhrady.
Bar Amritha je jednoducho ohromujúce miesto k posedeniu pri poháriku. Tvárou v tvár západu a s výhľadom na záhradu, pláž a oceán naplnia západy Slnka Vaše sny o tropických rajoch pri januárovom popoludní. Nábytok je rovnako ako zbytok hotela zladený v duchu Bali a Srí Lanky a vybavený množstvom hlbokých a príjemných stoličiek, ktoré Vám pomôžu zabudnúť na rušivé elementy každodenného života.
Výber likérov je práve to, čo by ste očakávali od hotela svetovej úrovne. Rovnako ako v kuchyni vyznieva koncept baru skôr neformálne, ale pritom je zameraný na poskytovanie tej najvyššej kvality pohostinnosti. Zatiaľ čo úplné súkromie je znakom pavilónov, bar Amritha umožňuje konverzovať s ostatnými hosťami a zažiť spoločenskú atmosféru. Vínny lístok je vyčerpávajúci a kladie zvláštny dôraz na Nový svet. Arak je na Srí Lanke národným nápojom a zamestnanci Vám radi obozretne odporučia konkrétnu značku. Každé ráno sa muži známi ako „toddy tappers“ pohybujú v korunách kokosových paliem na mieste bývalej kokosovej plantáže a získavajú suroviny pre Arak, aby si hostia mohli tento jemný nápoj v pokoji vychutnať.